عملکرد کمیته انضباطی فوتبال در سال ۹۱
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تلاش کرد در سال ۹۱ از حاشیهها دوری کند. اعضای این کمیته کمتر در رسانهها حضور داشتند با این حال منتقدان ایرادهایی به این رکن قضایی فدراسیون گرفتند. آنچه میخوانید گزارشی از عملکرد کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درسال ۹۱ است؛ رسیدگی ۱۵ روزه به پروندهها کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضایی
رسیدگی ۱۵ روزه به پروندهها
کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضایی از نکات مثبت کمیته انضباطی است به طوریکه تقریبا تمامی پروندهها ظرف کمتر از ۱۵ روز مورد رسیدگی قرار میگیرد. به جز پروندههایی که نیاز به استعلامهای پزشکی دارد مثل پرونده در ردههای پایه که در برخی موارد نیاز به گرفتن MRI هست.
وصول ۷میلیارد تومان بدهی
کمیته انضباطی تقریبا تبدیل به کمیتهای برای وصول مطالبات بازیکنان و مربیان از باشگاهها شده است. از شکایت علی دایی از پرسپولیس بگیرید تا شکایت بازیکنان و مربیان در لیگهای دسته یک و دو، رئیس و اعضای این کمیته انضباطی هم تلاش کردند که به این پروندهها که تعدادشان هم کم نیست به سرعت رسیدگی کنند. آنطور که اسماعیل حسنزاده میگوید ۷ میلیارد تومان از مطالبات معوقه پرداخته شده است و این گام بزرگی محسوب میشود. به هر حال کمیته انضباطی تبدیل به کمیته وصول مطالبات شده است! بیشترین گفت و گوی بازیکنان و مربیان با رسانهها در مورد کمیته انضباطی حول همین محور است. اگر انتقادی در گفتارشان مطرح میشود بیشتر مورد دیر وصول شدن مطالبات است.
* کسب کرسی بین المللی
اسماعیل حسنزاده رئیس کمیته انضباطی به عنوان نایب رئیس کمیته انضباطی غرب آسیا انتخاب شد و این برای اولین مرتبه است که کمیته انضباطی فدراسیون در عرصه بین اللمی صاحب کرسی میشود. اگرچه این کرسی منطقهای است و فقط اختصاص به غرب آسیا دارد با این حال اقدامی قابل توجه محسوب میشود.
*مکانیزه شدن پروندههای انضباطی
پرونده بازیکنان در کمیته انضباطی مکانیزه شده است و هر بازیکنی پرونده دیجیتالی در کمیته انضباطی دارد. پروندهای که کلیه سوابق انضباطیاش در آن ثبت و ضبط شده است. این اقدام هم موثر و کارآمد است. البته به شرطی که در ثبت اطلاعات انضباطی به دقت عمل شود.
*دوری از رسانهها و اطلاعرسانی از طریق سایت فدراسیون
رئیس و اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تلاش کردند که در سال ۹۱ کمتر در رسانهها حضور داشته باشند و احکام انضباطی در مورد پروندههای مختلف را بیشتر از طریق سایت رسمی فدراسیون اعلام کنند. در گذشته کمتر چنین رویهای را شاهد بودیم اما اکنون بیش از ۸۰ درصد آرای کمیته انضباطی از طریق سایت فدراسیون صادر میشود.
عضویت یکی از اهالی کشتی در کمیته انضباطی
یکی از انتقادهای مطرح شده نسبت به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال حضور برخی از اعضا بیگانه با فوتبال در این کمیته است. البته اسماعیل حسنزاده، حسین عبداللهی و دهمیانی هم با فوتبال آشنایی دارند و هم سالها در ارکان قضایی فوتبال حضور داشتهاند اما حضور فردی مثل روزبه وثوق احمدی در کمیته انضباطی فوتبال باعث تعجب برخی از اهالی فوتبال است. او فردی است که سالها عضو کمیته انضباطی فیلا( فدراسیون بین المللی کشتی) بوده است. اسماعیل حسنزاده در مورد عضویت این فرد میگوید که وثوق احمدی جز افتخارات ورزش ایران است و سالها نماینده تام الاختیار فیلا در خاورمیانه بوده و با ورزش بیگانه نیست و با قواعد بین المللی ورزش هم آشنایی کامل دارد.
رئیس کمیته انضباطی با این حال میگوید: در صورت اصلاح آئیننامه انضباطی و افزایش تعداد اعضای کمیته میتوان از چهرههایی که حلقه اتصال فوتبال و حقوق باشند نیز استفاده کرد.
* اهمال کاری باشگاهها و صدور آرا به نفع بازیکنان
یکی از ایرادهایی که به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گرفته میشود صدور آرا به سود شاکیان است. تقریبا تمامی بازیکنان و مربیانی که برای دریافت مطالباتشان به کمیته انضباطی شکایت کردهاند موفق به دریافت رای انضباطی به سود خود شدهاند. اگرچه باشگاهها موظفند که به تعهدات مالی خود عمل کنند اما سوال اینجاست؛ بازیکنی که در اتوبوس به صورت سرپرست تیم سیلی زده یا اینکه به خاطر تمارض و به مصدومیت زدن خود برای تیم بازی نکرده چرا باید حق و حقوقش کامل پرداخت شود؟
اسماعیل حسنزاده رئیس کمیته انضباطی در این مورد معتقد است: ملاک ما قرارداد بازیکن و باشگاه است و به همین دلیل هم به طور طبیعی به سود بازیکن و مربی شاکی رای صادر میشود. البته ما بعد از شکایت مربی و بازیکن برای دریافت طلبشان، از باشگاه میخواهیم اگر مستنداتی در مورد شکایت دارند ارایه کنند که باشگاهها معمولا در این بخش اهمال کاری میکنند و مستندات خود را گاهی اوقات به موقع به دست ما نمیرسانند.
*صدور رای تعلیق علیه باشگاههای بزرگ و بدهکار
منتقدان کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال میگویند که کمیته انضباطی بارها باشگاههای بدهکار مثل استقلال و پرسپولیس را تهدید به تعلیق و کسر امتیاز کرده اما هیچگاه چنین تهدیدی را عملی نکرده و بعید است این اتفاق در فوتبال ما بیفتد و پرسپولیس و استقلال به دلیل بدهی تعلیق شوند و اجازه فعالیت در فوتبال نداشته باشند اما حسنزاده رئیس کمیته انضباطی میگوید ما بارها از اینکه در مورد باشگاههای بدهکار اعمال قانون خواهیم کرد سخن گفتهایم اما برای اولین مرتبه است که علیه باشگاهها رای صادر کردهایم. ما قبل از صدور رای هم این مسئله را به مدیران ارشد فدراسیون فوتبال گفتهایم که آئیننامه چنین پتانسیلی دارد که باشگاههای بدهکار را تعلیق کند و آنها نیز موافقت کردهاند که فصل آینده باشگاههای بدهکار حق فعالیت نداشته باشند، بنابراین اگر من زنده بودم و در این سمت حضور داشتم اجازه نخواهم داد که باشگاههای بدهکار در فصل نقل وانتقالات ۹۲-۹۳ فعالیت کنند و اگر هم نتوانستیم این رای قضایی را اجرا کنیم در آنصورت میگویم که مثلا فلان مقام مانع از اجرای این حکم قضایی شد.
وی تاکید میکند که البته باشگاههای بدهکار و بزرگ مثل استقلال و پرسپولیس در سازمان لیگ درآمد هم دارند و میتوان از محل درآمدهای آنها مطالبات معوقه و قبلی را پرداخت کرد. در حال حاضر باشگاههای لیگ برتری رقمی در حدود ۸ میلیارد تومان بدهی دارند.
تردد برای صدور آرای انضباطی
از اشکالاتی که میتوان به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گرفت رفت و آمد بیش از حد بازیکنان، مربیان، مدیران و مسئولان باشگاه به این کمیته برای صدور رای است. در حالیکه در کمیته انضباطی فیفا و AFC آرا بدون حضور فیزیکی طرفین دعوا صادر میشود. اسماعیل حسنزاده این ایراد را میپذیرد و میگوید تلاش من و همکارانم این است که آرا بیشتر به صورت غیر حضوری صادر شود تا هم هزینههای اضافی به بازیکنان وباشگاهها تحمیل نشود.
* فرسنگها فاصله با فوتبال روز دنیا در اجرای مقررات
فلسفه وجودی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رسیدگی به نقض مقررات است اما به دلیل اینکه در فدراسیون فوتبال ایران هنوز کمیته وضعیت بازیکن تشکیل نشده تا به شکایت بازیکنان و مربیان از باشگاهها در مورد مطالبات شان رسیدگی کند این وظیفه برعهده کمیته انضباطی است. در واقع در فوتبال حرفهای شده ایران حتی در اجرای قوانین با فوتبال روز دنیا فرسنگها فاصله داریم ما به طور سنتی و قدیمی در اجرای قوانین عمل میکنیم.
اگر کمیته وضعیت بازیکن تشکیل شود در آن صورت دیگر حق باشگاهها نیز لحاظ میشود و بازیکنان و مربیان شاکی به راحتی آب خوردن و به صرف داشتن یک قرارداد نمیتوانند پولی را که شاید در برخی مواقع حقشان نبوده دریافت کنند. در حال حاضر بیشترین تنش و اصطکاک کمیته انضباطی با اهالی فوتبال از مربی و بازیکن گرفته تا باشگاه بر سر همین پروندههای مالی است. در حال حاضرل کمیته انضباطی محل بده بستان اهال فوتبال شده است.
اسماعیل حسنزاده هم این انتقاد را قبول دارد و میگوید اجرای تمام آئیننامه انضباطی یکطرف اجرای ماده ۱۸ طرف دیگر، زیرا طبق این ماده تا تشکیل نشدن کمیته وضعیت بازیکنان باید کمیته انضباطی وظایفش را انجام بدهد و این فشار کاری زیادی را بر دوش کمیته انضباطی گذاشته است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۵